Gyerekkel az élet

A szülés és ami utána jön...

Friss topikok

  • Juttino: Szia! Mi újság nálatok? Voltatok gasztrón? Mi járunk természetgyógyászhoz, ami nem egyszerű, de mi... (2011.12.10. 22:59) Gripe water - a csodaszer?
  • Nz: @ivett1976: nálunk sajnos a párom nem pártolja ezt :S (2011.11.01. 18:53) Alvásproblémák
  • Nz: @Noematska: köszönjük a kedves sorokat. Az orvos azt mondta, hogy ez természetes a babáknál, és mi... (2011.07.21. 11:40) @*** elegem van

Linkblog

Elkényeztetett csecsemő márpedig létezik

2011.06.02. 10:00 - Nz

Címkék: sír görcs hasfájós baba elkényeztet

A legtöbb szakkönyv azt írja, hogy hat hónapos koráig nem tudod elkényeztetni a gyereket. Továbbmegyek, azt is írják, hogy a csecsemő csak a sírással tud kommunikálni, hiszen más még nem áll a rendelkezésére. Ennek ellenére az anyám szerint elkényeztettük a három hetes csecsemőnket azzal, hogy egy idő után felvettük, amikor sírt (hasfájós görcsök a köbön, csak a hülye nem látta és érezte), és ringattuk. Ehelyett hagyni kellett volna sírni, hogy inkább álomba zokogja magát.

Hiába magyaráztam neki, hogy egy háromhetes újszülöttnek még nincsenek ilyen rafkós technikái, ő váltig állította, hogy nagyon tudja a kiscsaj, hogy mit csinál, és kihasznál minket. Már most gyomorból ideges leszek, ha csak visszagondolok ezekre a szavakra.

Elértük a három hónapot, és nem múlt el a hasfájás. Történt egy kis incidens, és kicsit feldúlva értem haza, amikor anyám is beugrott hozzánk, és a relfektálása második mondata már ugyanarról szólt: ő már akkor megmondta, hogy nem vegyük fel a babát, és hagyjuk sírni, elkényeztettük, persze, hogy még mindig hasfájas. A hajam égnek állt.

Ha azzal, hogy a csecsemőmet - aki már 5-10-30 perce megállás nélkül görcsöl és sír - felveszem, elkényeztetem, hát én el fogom kényeztetni, és leszarom, hogy ki mit mond.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkelazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr982934574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása