Gyerekkel az élet

A szülés és ami utána jön...

Friss topikok

  • Juttino: Szia! Mi újság nálatok? Voltatok gasztrón? Mi járunk természetgyógyászhoz, ami nem egyszerű, de mi... (2011.12.10. 22:59) Gripe water - a csodaszer?
  • Nz: @ivett1976: nálunk sajnos a párom nem pártolja ezt :S (2011.11.01. 18:53) Alvásproblémák
  • Nz: @Noematska: köszönjük a kedves sorokat. Az orvos azt mondta, hogy ez természetes a babáknál, és mi... (2011.07.21. 11:40) @*** elegem van

Linkblog

Alvásproblémák

2011.08.29. 11:22 - Nz

Címkék: baba alvásproblémák ringat

Ha volt valami, amivel büszkélkedhettünk, akkor az az, hogy az egyébként nyafis-hasfájós babánk, aki egész nap nem tud aludni, este fél kilenc-kilenc-fél tíz körül elaludt és reggel öt-hat körül ébredt. Persze voltak kivételek, volt olyan, hogy éjjel etetni kellett, de egy rövidebb-hosszabb ringatás után többségében átaludta az éjszakát, amire mindig is úgy tekintettünk, mint valami kincsre.

Egy hete nem értem, mi történhetett, de a ringatás után elalszik kb. fél órára, majd felébred, és még másfél két óra, míg vissza tud aludni. Felsír, majd nyűglődik az ágyban, aztán egyre jobban nyifog, míg végül meg is fordul, felébred, kipattannak a szemei és elkezd sírni. Ringatja apa negyed óráig, leteszi, és már ébred is meg, sír, aztán anya, ugyanaz a helyzet, aztán megint apa jön. Mire odajutunk, hogy elalszik, mindketten hullafáradtan nézünk egymásra, és csak találgatni tudunk, mit csinálunk másképp, mit rontunk el, holnap mit tegyünk vagy ne tegyünk elalvás előtt. Adjuk mind a két cicit, vagy csak az egyiket, csináljuk újra a babamasszázst - ami az izgága volta miatt már szinte kivitelezhetetlen, játszunk vele fürdés és evés után vagy ragaszkodjunk ahhoz, hogy fürdés-evés után már alvás jön stb...

Csak abban reménykedhetünk, hogy mindez a nagy meleg miatt van. Mert ha nem, akkor nem tudom, mi a jó megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkelazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr913183156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivett1976 2011.08.29. 11:43:34

Szia!
Szerintem aludj a babáddal,ez sok mindenre megoldás.Nálunk bevált.

Nz 2011.11.01. 18:53:02

@ivett1976: nálunk sajnos a párom nem pártolja ezt :S


süti beállítások módosítása