Gyerekkel az élet

A szülés és ami utána jön...

Friss topikok

  • Juttino: Szia! Mi újság nálatok? Voltatok gasztrón? Mi járunk természetgyógyászhoz, ami nem egyszerű, de mi... (2011.12.10. 22:59) Gripe water - a csodaszer?
  • Nz: @ivett1976: nálunk sajnos a párom nem pártolja ezt :S (2011.11.01. 18:53) Alvásproblémák
  • Nz: @Noematska: köszönjük a kedves sorokat. Az orvos azt mondta, hogy ez természetes a babáknál, és mi... (2011.07.21. 11:40) @*** elegem van

Linkblog

Gyerekkel az alvás

2011.06.24. 08:48 - Nz

Címkék: gyerek alvás baba görcs

Végre normális időben alszik el a gyerek, vagyis úgy kb. fél tíz körül. A párom a számítógéphez ül, hogy lezárja a statisztikát, amelyet a babánk napi szopizási szokásairól (mennyiség, időtartam, meztelen súly stb.) vezetünk, és ilyenkor rendszerint ott is ragad a gép előtt mikor meddig (akár hajnali kettőig is). Én ezzel szemben tíz tizenegy között be szoktam dobni a törülközőt. Így általában csak akkor vagyunk együtt, amikor a picurka elalszik vagy bekomázik nyolc-fél kilenc körül - erőt gyűjtve az újabb görcsölős-síró rohamhoz -, és 20-30 perc alatt benyomjuk a vacsit. Tehát fél óra kajázásra, beszélgetésre és híradóra. Aztán a jóllakottság egy idő után engem mindig leszedál.

Tehát vacsi után a párom odaül a géphez, mereven nézi az excelt, pötyög. Én kikapcsolom a tévét, lekapcsolom a kislámpát, majd ránézek: "Gyere..., gyere te is a hálóba velem, bújjunk kicsit össze." Rámnéz, kicsit üveges tekintettel, de mégis eljuthatott az agyáig a kérésem, mert bólint. Arcot és fogat mosok, elhelyezkedem az ágyban, hallom, ahogy kikapcsolja a gépet, elindul felém, bejön a hálóba, kezében egy pár reklámújság. Erre felsír a gyerek. Összenézünk, hosszan. Várjuk, vajon folytatódik-e, vagy csak egy rossz álom kis fekiáltása volt. Folytatódik. Újra felsír, majd újra. Mindkettőnkből felszakad egy sóhaj. "Majd megyek én.", mondja, és egy perc múlva a gyerekkel a vállán jön vissza. "Látod, már anya is alszik. Aludj te is." Rájuk mosolygok.

Fekszem az ágyban, küzdök az álmossággal, hallom, ahogy le-föl járkálnak, ahogy dudorászik neki. Valamikor lefektethette, mert most visszajön az ágyba, de nincs erőm megfordulni. Hallom, ahogy lapozgatja az újságot. "Ha átolvastad, hozzád bújok.", mondom én. Vmi oks-ez-csak-reklámújság-átlapozom félét présel ki magából.

Filmszakadás.

A reggeli készülődés közben kérdezem tőle, hogy meddig olvasgatott. Nevetve kérdezi: "A reklámújságokat?" Bólintok, de én is elnevetem magam a kérdésem(ben levő ige) abszurditásán. "Pár percig", válaszol. Hmmm...

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkelazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr333010544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása